ශ්රී දළදා මාලිගාව – මහනුවර
ශ්රී දළදා මාලිගාවේ අමුතු මුල්තැන් බුද්ධපූජාව සඳහා අවශ්ය පූජාබඩු ලැයිස්තුව
සුදු කැකුළු හාල් | සේරු 05 | 05 Kg |
තම්බාපු හාල් (රතු නිවුඩු නොවන) | සේරු 32 | 32 Kg |
එළවළු වර්ග ග්රෑම් 500 බැගින් | වර්ග 32 | |
පොල්තෙල් (පහන් පූජාව සඳහා) | බෝතල් 1/4 (500ml) | |
පොල් | ගෙඩි 15 | |
පොල්තෙල් | බෝතල් 04 | 03L |
කිතුල් පැණි | බෝතල් 03 | |
ලුණු | සේරු 1/2 | 500 g |
කහ කුඩු | ග්රෑම් 200 | |
මිරිස් | ග්රෑම් 500 | |
රතු ලූණු | ග්රෑම් 500 | |
සුදු ලූණු | ග්රෑම් 200 | |
තුනපහ කුඩු | ග්රෑම් 300 | |
උළුහාල් | ග්රෑම් 100 | |
අබ | ග්රෑම් 50 | |
ගම්මිරිස් | ග්රෑම් 100 | |
සව්හාල් | ග්රෑම් 500 | |
ඉදුණු ඇඹුල් කෙසෙල් | ඇවරි 1 | |
කුරුඳු, දෙහි, කරපිංචා රම්පේ, සියඹලා, ගොරක ආදිය |
මාගරින් | ග්රෑම් 500 |
මී පැණි | බෝතල් 1/4 (250ml) |
උක් පැණි | බෝතල් 1/4 (250ml) |
පොල්තෙල් (පහන් පූජාව සඳහා) | බෝතල් 1/2 (500ml) |
සීනි | කිලෝ 2 |
සූකිරි | කිලෝ 1 |
අමු ඉඟුරු | ග්රෑම් 500 |
මුද්දරප්පලම් (අමු හෝ වියළි) | ග්රෑම් 500 |
ඉඟුරු දෝසි | ග්රෑම් 500 |
හකුරු | ලොකු මුල් 1 |
පැණි දොඩම් | ගෙඩි 6 |
අඹ | ගෙඩි 6 |
අන්නාසි | ගෙඩි 1 |
සීනි | ග්රෑම් 250 |
තේ කොළ | ග්රෑම් 100 |
සබන් | කෑලි 1 |
විම් | පොඩි ටින් 1 |
දැහැත් වට්ටියක් (දුම්කොළ රහිත) | |
පිච්චමල් වට්ටියක් | |
කට්ටකුමච්චල් | ග්රෑම් 200 |
ඇල් තෙලිජ්ජ | බෝතල් 1 බෝ 1/2 සිඳ |
බුද්ධ පූජාව සඳහා ගන්නා මෙම ද්රව්ය හැකිතාක් දුරට පිරිසිදුව රැගෙන ගෙනආයුතු බව මතක් කළයුතුව ඇත.
මුල්තැන් පිසීම සඳහා ගෑස් වලට රු.1500/=
ආරාධනාව සඳහා
සීනි, තේ කොළ, කිරි පැකට් 1, බුලත්, පුවක්, හුණු, දුම්කොළ සහිත දැහැත් වට්ටියක්
ඉහත සඳහන් ලැයිස්තුවේ ඇති ද්රව්ය භාරදීමට නියමිත දින දහවල් 12ත් 1ත් අතර මුල්තැන්ගේ වෙත භාරදිය යුතුය.